Goetoeve

Zondag 30 juni, 13.00 – 18.30 uur

GOETOEVE! is een kleinschalig festival voor en door inwoners van de gemeente Heeze- Leende- Sterksel. GOETOEVE! is een ontmoetingsplek voor iedereen. Bezoekers van GOETOEVE! Genieten van allerhande culturele activiteiten zoals muziek, kunst, theater, etc.

Hoe het idee ontstond:

Het festival zal plaatsvinden in de wijk Kloostervelden van het dorp Sterksel. Kloostervelden is een wijk waar ontmoetingen zoveel mogelijk worden gestimuleerd. Zo streven we naar een wijk waar mensen elkaar kennen en de verschillen niet een belemmering hoeven te zijn; we werken aan een inclusieve wijk. Het ontmoeten en samenleven houdt vanzelfsprekend niet op met de wijk. Om deze reden willen we graag een activiteit organiseren waarbij alle inwoners van de gemeente elkaar kunnen ontmoeten, elkaar beter kunnen leren kennen en genieten van cultuur en gezelligheid. Want dat wat we samen delen maakt ons sterker. Voor bewoners van het Centrum voor Epilepsiewoonzorg (CEW) van Kempenhaeghe is het niet altijd gemakkelijk om naar activiteiten buiten Kloostervelden te gaan. Ze houden echter veelal wel van muziek, dans, theater en lekker eten. Om alle genoemde redenen hebben wij (Els van Geffen en Simone Kuilder) in samenwerking met Martijn Bruininx (namens Brasserie de Broeders) het idee opgepakt om een klein festival te organiseren in Kloostervelden: GOETOEVE!

Diversiteit:

Tijdens deze editie van Goetoeve vieren we de verschillen tussen mensen: DIVERSITEIT. Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen kwaliteiten, mogelijkheden, krachten en eigenaardigheden. Dit vinden wij mooi! Door de verschillen tussen mensen te bespreken leren we van elkaar. En zo worden we samen sterker en werken we samen aan een veilige plek voor iedereen.

Praktische informatie

Locatie:

Het festival vindt plaats in en rond Brasserie de Broeders.

Ruttenpark 6,

6029 TK Sterksel

Parkeren:

Parkeren in Kloostervelden mag enkel op de daarvoor aangewezen plekken. De parkeergelegenheid is dan ook beperkt. Komt u dus gerust lekker met de fiets!

Opnames voor de ‘aftermovie’;

Goetoeve! wordt door jongeren van de Social Creative Cloud in samenwerking met bewoners van het centrum voor Epilepsiewoonzorg vastgelegd in een ‘aftermovie’. Zij zullen samen filmopnames en foto’s maken. Ook zullen ze interviews afnemen.

Het logo

U heb op de Flyer wellicht al het Logo van Goetoeve! zien staan. Dit logo is gemaakt door Maryam Abdi Biglouei. Goetoeve! staat voor gezellig; het is er ‘lekker toeven’. Kenmerkend voor Goetoeve! is muziek, theater, kunst en ontmoeten. Dit heeft Maryam verbeeld in het logo. Ziet u het terug?  Maryam woont in Heeze en is kunstenares; ze werkt bij de Kempro. Ze is een talentvolle dame met een andere artistieke achtergrond. Dat is in haar werk en haar manier van werken te zien. Er zit een verhaal in haar werk, maar ze laat anderen vrij om er hun eigen verhaal in te zien.

Het (voorlopige) programma

Zondag 30 juni, 13.00 uur – 18.30 uur

13.00                Opening door Francis Tan en Luuk Buursen

Francis is het hoofd van het Centrum voor Epilepsiewoonzorg. Luuk is bewoner van het Centrum voor Epilepsiewoonzorg en tevens kunstenaar. U kunt zijn werken bewonderen bij Atelier galerie de Kempro.

13.10                Sambuca

Muziekvereniging Sambuca is opgericht in 1993. De vereniging telt circa 31 leden en is een blaasorkest met klarinetten, trompetten, bugels, saxofoons, tuba’s, trombones, bassen en slagwerk.

14.10                Muziekgroep van het Centrum voor Epilepsiewoonzorg

Elke maandagavond komen bewoners van het Centrum voor Epilepsiewoonzorg bij elkaar om muziek te maken. Voornamelijk Nederlandstalige liedjes worden dan met volle borst meegezongen. Ook wordt de groep ondersteund door gitaar en drum.

15.15                Gheiss, loegie en Djoe Djoe

Drie jonge rappers uit Heeze. Mannen met een vlotte babbel en pakkende teksten.

16.30                De buitenband

Een band bestaande uit 7 muzikanten. Samen spelen zij muziek van Eileen Jewell, Caro Emerald, Pocket la Farge en wat Country.

17.35                Jee&Vee

Jee & Vee is een, inmiddels, zeer succesvol singer-songwriters duo. Het duo bestaat uit twee gerenommeerde muzikanten die hun sporen in de muziekwereld ruimschoots verdiend hebben. Hun programma bestaat voornamelijk uit covers van roots en americana muziek van bekende en minder bekende blues, pop en singer-songwriters.

18.20                Dat doet de deur dicht..

In de tijd tussen de bands wordt muziek gedraaid door DJ Jeffrey.

Naast muziek kunt u ook genieten van kunst, theater en allerlei andere culturele activiteiten zoals:

  • Theater: Belevingstheater, Bellefleur
  • Living Art: Moki
  • Spellen (touwtrekken, blikgooien, rad van avontuur, etc)
  • Contact clowns
  • De creatieve hoek
  • Schminken
  • De kunstroute
  • De paardentram
  • De voorleeshoek

Vanzelfsprekend kunt u ook genieten van allerlei lekkere versnaperingen, bijvoorbeeld heerlijke hapjes door de Kooksterren van Kloostervelden.